• Проф. тест
  • Call-центр
  • Колесо фортуни
  • Питання та відповіді
  • Вступна кампанія
  • Про університет
  • Факультети
  • Напрями підготовки

Про особливості вступної кампанії–2013

27 червня 2013 року Автор: Ірина Гамерська

Присутнім розповіли про нюанси проведення зовнішнього незалежного оцінювання, вступу до вищих навчальних закладів тощо

12 червня 2013 року редакція газети «Урядовий кур’єр» провела пряму лінію з головою Державної інспекції навчальних закладів Михайлом Федоровичем Гончаренком. У рамках заходу М.Ф. Гончаренко розповів про нюанси проведення зовнішнього незалежного оцінювання, вступу до вищих навчальних закладів та про роботу Державної інспекції навчальних закладів.

«Цього року передбачено високий рівень автоматизації вступної кампанії, що стало можливим завдяки роботі Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Хоча процедура прийому фактично не змінилася, однак, все, що стосується реєстрації персональних даних, документів, формування рейтингових списків рекомендованих до зарахування, тепер здійснюється через електронну базу. Там формуватимуться й списки рекомендованих до зарахування та накази щодо зарахування, з цієї бази вони потраплятимуть до приймальних комісій. Таким чином у вступній кампанії буде мінімізовано людський чинник, отже, менше буде претензій щодо непрозорості чи проявів корупції», — зазначив М.Ф. Гончаренко.

Серед новацій, що з’явилися в умовах прийому у 2013 році, фахівець відзначив введення до переліку конкурсних предметів нової дисципліни — світова література, з якої можна складати тести незалежного зовнішнього оцінювання.

Також М.Ф. Гончаренко розповів про принципи формування прохідного балу: «Він залежить від конкурсної ситуації. Після того, як абітурієнти подають сертифікати, складається загальний список, і залежно від того, який бал цих сертифікатів, обсяг виділених бюджетних місць, формуються списки тих, хто проходить на бюджетні місця, а потім тих, хто може потрапити на контракт».

0
університет, вступ