• Проф. тест
  • Call-центр
  • Колесо фортуни
  • Питання та відповіді
  • Вступна кампанія
  • Про університет
  • Факультети
  • Напрями підготовки

Посвята першокурсників у студенти Каразінського університету

30 серпня 2013 року Автор: Ірина Гамерська

Право внесення прапору університету для відкриття церемонії отримав студент екологічного факультету Денис Нечипоренко

У Каразінському університеті відбулася традиційна церемонія посвяти першокурсників у студенти. Захід пройшов за участю ректора, академіка В.С. Бакірова, проректорів, деканів факультетів та почесного гостя свята — настоятеля Свято-Пантелеймонівського храму отця Миколая.

Перед початком офіційної частини першокурсники вивчили рухи, необхідні для флеш-мобу, який відбудеться 1 вересня 2013 року на загальноміській церемонії посвяти у студенти.

Право внесення прапору університету для відкриття церемонії отримав студент екологічного факультету, гравець збірної університетської команди з баскетболу Денис Нечипоренко.

«Завдяки великій кількості вищих навчальних закладів Харків справедливо вважається студентською та науковою столицею України. Справжню вищу освіту можна отримати лише в тому університеті, якому понад 100 років, а Каразінському — вдвічі більше. Університет формує особистість, робить людину яскравішою, багатшою, успішнішою та розумнішою. Сьогодні розпочинається нова сторінка у вашому житті. Бажаю вам з честю нести високе звання студента Каразінського університету», — відзначив у вітальному слові В.С. Бакіров.

Символічний студентський квиток від ректора та можливість від імені першокурсників висловити свої привітання з нагоди Дня знань отримали студентка факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, переможниця Всеукраїнської олімпіади з французської мови Анастасія Кривко та студент хімічного факультету, переможець Міжнародної олімпіади з хімії Микита Оніжук.

Від професорсько-викладацького складу університету першокурсників привітала декан факультету іноземних мов, професор В.Г. Пасинок: «Каразінський університет — найдостойніший та найпрестижніший університет. Ви зробили гідний вибір, приєднавшись до каразінської спільноти». Також першокурсників привітали студенти медичного факультету Шейла Олюнга та Даніель Мудіага Дейз.

За традицією у День знань відбулося вшанування квітами пам'яті засновника університету, видатного громадського діяча та просвітника Василя Назаровича Каразіна. Незмінною залишилася традиція запалення вогню знань поряд із пам'ятником В.Н. Каразіну, що символізує прагнення та жагу до глибинної скарбниці надбань світової науки.

На завершення церемонії пролунав студентський гімн «Гаудеамус» у виконанні університетського хору.

Загальноміська церемонія посвяти у студенти відбудеться 1 вересня 2013 року о 18:00 на головному майдані міста. Збір студентів розпочнеться о 17:00 біля Каразінського університету.

0
університет, посвята, першокурсники