• Проф. тест
  • Call-центр
  • Колесо фортуни
  • Питання та відповіді
  • Вступна кампанія
  • Про університет
  • Факультети
  • Напрями підготовки

Онлайн урочиста церемонія посвячення першокурсників у студенти

28 вересня 2020 року Автор: Валерія Харченко

Усі першокурсники могли спостерігати за церемонією онлайн, приєднавшись до трансляції в YouTube

27 вересня 2020 року в Каразінському університеті відбулася онлайн урочиста церемонія посвячення першокурсників у студенти.

Цього року у зв’язку з карантинними заходами, спричиненими поширенням коронавірусної інфекції COVID–19, захід проводився з обмеженою кількістю людей із дотриманням усіх протиепідемічних правил.

Посвячення відбулося за участі адміністрації університету на чолі з ректором, академіком Вілем Бакіровим, деканів факультетів, директорів навчально-наукових інститутів, почесних гостей, представників студентської профспілки та студентської ради, делегатів від кожних факультетів — найкращих першокурсників, які показали високі результати на ЗНО.

Однак усі першокурсники могли спостерігати за церемонією онлайн, приєднавшись до трансляції в YouTube.

На початку заходу було вшановано хвилиною мовчання загиблих в авіакатастрофі під Чугуєвом, яка трапилася 25 вересня 2020 року.

З вітальним словом звернувся до першокурсників Віль Бакіров: «На превеликий жаль, нам зараз доводиться вчитися жити з коронавірусом. Якби не коронавірус, сьогодні перед стінами університету й пам’ятником Василю Каразіну стояли би понад 3 000 першокурсників. Однак нам потрібно дотримуватися карантинних вимог та берегти своє здоров’я. Ми провели посвячення на факультетах, під час яких декани й професори зустрічалися з першокурсниками й розповідали про університет, факультет, майбутній фах. Каразінський виник 215 років тому, у 1805 році він був відкритий і прийняв перших студентів, яких було аж 52. Сьогодні ми приймаємо на перший курс понад 3 000 студентів. Порівняйте, який величезний шлях пройшов за цей час наш, а тепер уже й ваш, університет. За ці роки він виховав цілу плеяду видатних науковців, діячів культури, освіти, політиків тощо. Іменами випускників університету названі небесні тіла, географічні об’єкти, математичні формули, закони фізики, вулиці міст, зокрема й Харкова, рослини. Серед випускників університету — лауреати найпрестижніших премій, зокрема Нобелівської. Віримо, що серед першокурсників цього року є й майбутні лауреати, доктори наук, професори, академіки, діячі мистецтва. Незважаючи на те, що доводиться розпочинати навчальний рік та проводити заняття здебільшого дистанційно, ми хочемо зробити усе, щоб ви отримали всі необхідні знання, підготовку для вашої майбутньої професії, щоб ви стали професіоналами, успішними людьми, щоб диплом випускника Каразінського університету був свідченням вашої конкурентоспроможності».

Також ректор нагадав, що вступаючи до каразінської корпорації, першокурсники беруть на себе відповідальність дотримуватися цінностей університету, серед яких, зокрема, демократизм, толерантність, академічна свобода та академічна доброчесність тощо.

Привітала першокурсників і директор департаменту освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації Анжеліка Крутова: «Минулий навчальний рік був надзвичайно складний особливо для вас, однак ви впоралися, вам вдалося добре скласти ЗНО і вступити до найкращого університету в Україні. Я в цьому впевнена. Ви переможці! Бажаю вам міцного здоров’я, наснаги, всіляких успіхів, бажаю, щоб роки навчання в університеті стали для вас насиченими не тільки фаховими, професійними перемогами, але й стали роками спілкування й особистого зростання».

«Насамперед хочу звернутися зі словами вдячності до вчителів та батьків першокурсників за те що, ви правильно виховали своїх дітей й дали правильний дороговказ у нашому швидкоплинному світі, у якому, однак, залишається незмінними цінність освіти в суспільстві й висока якість освіти в Каразінському. Дорогі першокурсники, ви зробили стратегічно правильне рішення вступити до університету. Цього року до Каразінського вступили надзвичайно розумні, звитяжні, творчі молоді люди. А це означає, що ми, професори університету, матимемо кому передати свої знання, досвід, мистецтво спілкування, досягти порозуміння», — зазначив директор навчального-наукового інституту «Фізико-технічний факультет», професор Ігор Гірка.

Привітали першокурсників із приєднанням до великої каразінської родини голова студентської ради університету Даніела Даас, голова ради іноземних студентів Сайєд Фаіз Алі.

Від імені першокурсників своїми очікуваннями від навчання у Каразінському університету поділилася студентка факультету математики і інформатики Віталіна Аліпова.

Також за традицією відбулося вшанування квітами пам’яті засновника університету, видатного громадського діяча та просвітника Василя Назаровича Каразіна, а також запалення вогню знань, що символізує прагнення та жагу до глибинної скарбниці надбань світової науки.

Закінчився захід виконанням студентського гімну «Гаудеамус» у виконанні університетського хору.

0