• Проф. тест
  • Call-центр
  • Колесо фортуни
  • Питання та відповіді
  • Вступна кампанія
  • Про університет
  • Факультети
  • Напрями підготовки

Зміни у вступній кампанії–2022

20 квітня 2022 року Автор: Валерія Харченко

Попередньо відомо, що цього року одноразово буде змінено порядок вступу абітурієнтів до закладів вищої освіти.

Бакалаврат

Для вступу на бюджет, замість традиційного ЗНО з різних предметів, абітурієнти складатимуть національний мультипредметний тест (НМТ) у комп’ютерному форматі. Цей іспит проводитиметься очно в спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах. Це аудиторії шкіл і університетів, де будуть створені комп’ютерні класи та працюватимуть інструктори.

Заплановано проведення трьох сесій НМТ: основної і додаткової в липні, а також спеціальної у вересні. Тест буде складатися з 60 завдань, поділених на три блоки: українська мова, математика, історія України.

Для вступу на бюджет потрібні результати тесту + мотиваційний лист + заява. Подання документів і підтвердження місця навчання буде здійснюватися через інтернет.

Для вступу на контракт, крім кон’юнктурних спеціальностей («Гуманітарні науки», крім спеціальності «Філологія»; «Соціальні та поведінкові науки»; «Журналістика»; «Право»; «Сфера обслуговування»; «Міжнародні відносини»), треба буде подати лише мотиваційний лист та заяву.

Магістратура

Для вступу на магістратуру на основі ступеня бакалавра заплановано проведення спрощених аналогів ЄВІ, ЄФВВ — магістерського комплексного тесту для спеціальностей «Право», «Міжнародне право» та магістерського тесту навчальної компетентності для кон’юнктурних спеціальностей, які будуть проводитись подібно до національного мультипредметного тесту. Для інших спеціальностей вступ відбуватиметься за результатами фахового іспиту в закладі освіти.

Для вступу на бюджет потрібно буде подати заяву, мотиваційний лист і скласти тест.

Вступникам на контракт необхідно буде подати заяву та мотиваційний лист.

Умови прийому до закладів вищої освіти буде оприлюднено 1 травня 2022 року.

0