• Проф. тест
  • Call-центр
  • Колесо фортуни
  • Питання та відповіді
  • Вступна кампанія
  • Про університет
  • Факультети
  • Напрями підготовки

Вступ за квотою–2

15 серпня 2022 року Автор:

Абітурієнти, місце проживання яких зареєстровано на особливо небезпечній території (ОНТ), можуть брати участь у конкурсі на вступ на бакалавра за квотою–2. Вступ на магістра (крім медицини) за цією квотою не передбачено.

Вступ за квотою–2 можливий або на основі індивідуальної усної співбесіди (ІУС), або за результатами НМТ. Вступати одразу обома способами неможливо.

Вступ за квотою–2 можливий на будь-яку бюджетну освітню програму Каразінського університету. На вступників за цією квотою виділено 40% бюджетних місць.

Пам’ятка для вступників на бюджет за квотою-2. У ній ви можете, зокрема, більш детально дізнатися про особливості вступу та перелік необхідних документів.

Що таке ОНТ?

Це територіальні громади, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Ці списки постійно оновлюються, актуальну інформацію ви можете перевірити на сайті Міністерства з питань реінтеграції (Харківська область входить до переліку).

Як подати документи?

Якщо ви хочете вступити за результатами НМТ, то з 29 липня до 16 серпня вам треба буде подати заяву за стандартною процедурою через електронний кабінет, вказавши спеціальну умову. Підтвердженням можливості участі в конкурсі за квотою–2 буде ваш документ про реєстрацію на ОНТ.

Якщо ж ви вирішили вступити на основі ІУС, то спочатку вам треба до 8 серпня подати заяву та документи до приймальної комісії факультету, на який ви плануєте вступати. Перелік документів та порядок подання уточнюйте на факультеті.

Як вступити з ТОТ?

Абітурієнти з тимчасово окупованих територій України (станом до 24 лютого 2022 року) можуть скористатися спрощеною процедурою вступу через освітній центр «Крим – Донбас – Україна», який працюватиме до 30 вересня 2022 року. Взяти участь у цій програмі можна, навіть якщо у вас немає паспорта, сертифіката НМТ або документа про здобуття повної загальної середньої освіти.

Більш детальну інформацію про вступ через освітній центр «Крим – Донбас – Україна» читайте на нашому сайті.

0