Як формуються бюджетні місця
- Міністерство освіти і науки України, інші державні замовники визначають з окремих спеціальностей переліки предметних спеціальностей та спеціалізацій, за якими здійснюються формування та розміщення державного замовлення.
- Абітурієнти подають заяви до закладу вищої освіти. Вони можуть подати до семи заяв на чотири спеціальності (освітні програми, спеціалізації) на місця державного та регіонального замовлення, зазначивши в кожній із них пріоритетність відносно інших поданих ним заяв, при цьому показник пріоритетності 1 означає найвищу пріоритетність.
- Формується загальний список вступників за кожною освітньою програмою, для якої виділяється певна кількість бюджетних місць. Наприклад, 100 бюджетних місць для освітньої програми «Прикладна фізика». Бюджетні місця на цю спеціальність отримають ті, хто буде в загальноукраїнському рейтингу в першій сотні. Ці місця буде закріплено за абітурієнтом.
- Прийом на навчання за регіональним замовленням здійснюється на спеціальності (предметні спеціальності, спеціалізації) та форми здобуття освіти, за якими воно надане регіональним замовником для кожного закладу вищої освіти та форми здобуття освіти.
Широка конкурсна пропозиція (широкий конкурс)
Харчова хімія та харчова безпека
Природничі наукиПідготовка фахівців, які на основі знань основних законів хімії, властивостей хімічних елементів та їхніх сполук, сучасних методів синтезу та аналізу матеріалів, основних понять і принципів функціонування підприємств харчової промисловості, системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів, сутності технологічних процесів виробництва харчових продуктів, принципів розроблення нових та удосконалення наявних харчових технологій, вміють передбачати властивості хімічних речовин, проводити хімічні експерименти, зокрема, з контролю якості та безпечності харчових продуктів та трактувати їх результати, розробити комплекс організаційних і технологічних заходів для підвищення ефективності функціонування підприємств і закладів харчової промисловості.

(066) 326-74-15 (лише телеграм)
Програма зорієнтована на підготовку фахівців для підприємств і компаній харчової промисловості, де використовуються хімічні речовини та процеси.
Спрямованість програми — комбінована (практична, дослідницька, прикладна). Загальна освіта з хімії з додатковим циклом дисциплін, що стосуються харчової хімії та харчової безпеки.
У навчанні з фундаментальних хімічних дисциплін та фахових дисциплін, що вивчаються за вибором студента, велика увага приділяється роботі в хімічних лабораторіях із використанням сучасного обладнання. Згідно з програмою значна увага приділяється фаховому навчанню з англійської мови, що закладає основи для доступу та розуміння сучасної фахової інформації.