Освітня програма № 241

Готельно-ресторанна справа

Освітній рівень бакалавра

Головні цифри програми

31000 грн
Вартість навчання за рік
100
Мінімальний прохідний бал
50 осіб
Ліцензійний обсяг
240 ECTS
Кредитів
до 17
Бюджетних місць
4 роки
Термін навчання
4 роки
Термін навчання
14000 грн
Вартість навчання за рік
0
Бюджетних місць
10 осіб
Ліцензійний обсяг
240 ECTS
Кредитів
100
Мінімальний прохідний бал

Програма підготовки

Програма забезпечує високоякісну освіту у сфері готельно-ресторанної справи широкого спектра з можливістю подальшого навчання, формує та розвиває загальні й професійні компетентності у сфері готельно-ресторанного бізнесу, що надає перспективи реалізації зайнятості та розвитку кар’єри.

Освітньо-професійна програма

Метою програми є підготовка висококваліфікованих фахівців з готельно-ресторанної справи, які мають теоретичні знання, володіють сучасним економічним мисленням і прикладними навичками, необхідними для розв’язання завдань та проблем функціонування індустрії гостинності на різних рівнях.

Навчальний процес (окрім гуманітарної та соціально-економічної підготовки) має чотири основні напрями професійної та практичної підготовки, гармонійне поєднання яких забезпечує високу кваліфікацію майбутнього фахівця з готельно-ресторанної справи, а саме містить:

– підготовку з економіки та менеджменту;

– підготовку з новітніх технологій ведення готельно-ресторанного бізнесу;

– підготовку у сфері інноваційних технологій готельно-ресторанної справи;

– мовну підготовку.

Серед переваг навчання за програмою є:

  • диплом європейського зразка;
  •  можливість отримати стипендію розміром 200 євро у 1-му семестрі в рамках програми Ukraine Digital
  • студентоцентроване навчання та визнання неформальної освіти;
  • практичний досвід викладачів у готельно-ресторанній індустрії;
  • залучення фахівців галузі та представників бізнесу (спікерів) до освітнього процесу;
  • вільне обрання дисциплін з широкого каталогу університету (25% обсягу програми);
  • поглиблене вивчення іноземних мов;
  • високий рівень знань в галузі сучасних інформаційних систем та технологій в індустрії гостинності (TURWINMULTIPRO, AMADEUS, GALILEO, SABRE);
  • співпраця з університетами-партнерами за програмами академічного обміну студентів (3-6 місяців навчання за кордоном зі стипендією) в рамках програми Ерасмус+ (Німеччина, Греція);
  • участь у міжнародних та всеукраїнських конференціях, конкурсах, роботі студентського наукового товариства, в англійському клубі та "IRTB Hospitality school".
  • участь у міжнародних літніх школах з подальшою мобільністю за кордон.

Після завершення програми випускник може продовжити навчання в магістратурі, а також працювати за видами професійної діяльності на посадах менеджера в готельному та ресторанному господарстві; менеджера в санаторно-курортному господарстві; фахівця із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси тощо); фахівця з готельного обслуговування; фахівця з ресторанного обслуговування; наукового співробітника (рекреологія); фахівця з управління проєктами та програмами у сфері матеріального і нематеріального виробництва; фахівця-аналітика з дослідження товарного ринку; фахівця з організації дозвілля, організатора туристичної та готельної діяльності та інших первинних посадах.

Нижче перелічений список предметів НМТ та їх коефіцієнти, необхідні для вступу на цю освітню програму на основі диплому про середню освіту або для отримання другої вищої освіти. Мінімальний бал предмету з НМТ — 100.
x0.3Історія України
x0.3Математика
x0.4Українська мова
x0.5Іноземна мова (на вибір)
x0.3Біологія (на вибір)
x0.3Географія (на вибір)
x0.3Українська література (на вибір)
x0.25Фізика (на вибір)
x0.3Хімія (на вибір)
Наступний крок
Обрали цю освітню програму?
Вітаємо!
Завантажуй PDF-картку
Щоб тобі було простіше заповнити заявку на ЄДЕБО, ми сформували картку відомостей по твоїй освітній програмі. Все що тобі треба - завантажити її та покроково заповнити всі поля. Успіхів!
Картка відомостей
Заклад освіти
Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна
Назва конкурсної пропозиції
Готельно-ресторанна справа
Освітній ступінь(рівень)
Бакалавр
Форма здобуття освіти
Денна
Курс зарахування
1 курс
Спеціальність та код
241 Готельно-ресторанна справа
Освітні програми
Готельно-ресторанна справа
Структурний підрозділ
Навчально-науковий інститут «Каразінський інститут міжнародних відносин та туристичного бізнесу»
Структурний підрозділ

Навчально-науковий інститут «Каразінський інститут міжнародних відносин та туристичного бізнесу»

Сайт підрозділу
доцент
Олена Петрівна
Миколенко
доцент
Телефон приймальної комісії:
Адреса підрозділу приймальної комісії:
майдан Свободи 6, північний корпус, ауд. 262а
Електронна пошта приймальної комісії: