Каразінський
університет
Освітня програма № 181

Крафтові харчові технології в ресторанному бізнесі

Освітній рівень бакалавра

Головні цифри програми

23000 грн
Вартість навчання за рік
100
Мінімальний прохідний бал
25 осіб
Ліцензійний обсяг
240 ECTS
Кредитів
до 5
Бюджетних місць
4 роки
Термін навчання

Програма підготовки

Освітня програма орієнтована на формування та розвиток професійних компетентностей фахівців для здійснення ефективної діяльності в сфері харчової індустрії та ресторанного бізнесу.

Освітньо-професійна програма

Метою програми є підготовка висококваліфікованих фахівців з харчових виробництв, здатних до професійної діяльності з розв’язування складних спеціалізованих завдань та практичних проблем технічного і технологічного характеру у виробничих умовах підприємств харчової промисловості та ресторанного господарства на національному та міжнародному рівні; підготовка фахівців, здатних виконувати управлінські функції, просувати на рівні підприємства або галузі кращі ідеї, практики, міжнародні стандарти, технології забезпечення якості продукції, розробляти нормативну та технологічну документацію, створювати інноваційні види харчової продукції.

Навчальний процес побудований на опануванні професійних освітніх компонентів:

  • крафтові технології перероблення рослинної та тваринної сировини, хлібобулочних та кондитерських виробів, напоїв та продуктів бродіння;
  • устаткування в галузі;
  • організація виробництва на підприємствах харчової промисловості;
  • проєктування підприємств з основами системи автоматизованого проєктування і розрахунку;
  • управління якістю та безпечністю харчових продуктів;
  • економіка підприємства та маркетинг.

Перевагами навчання за освітньою програмою є:

  • отримання випускниками диплому європейського зразка;
  • студентоцентроване навчання;
  • визнання навчання здобувачів в межах неформальної освіти;
  • практичний досвід роботи в харчовій індустрії викладачів;
  • атмосфера університету, що сприяє творчому підходу та доброзичливості;
  • залучення фахівців галузі та представників бізнесу до освітнього процесу;
  • вільний вибір дисциплін у здобувачів з широкого каталогу університету (25% обсягу програми);
  • підтримка спеціальності державою (наявність бюджетних місць зі стипендіальним забезпеченням);
  • багаторічна співпраця з університетами-партнерами Німеччини, Австрії, Греції за програмами академічного обміну студентів, навчання закордоном зі стипендією в межах програми Erasmus+;
  • участь у міжнародних та всеукраїнських конференціях, конкурсах, роботі студентського наукового товариства, у англійському клубі та The ART of Hospitality;
  • можливість отримання стипендій та грантів як в Україні, так і закордоном;
  • стажування на підприємствах України, а також закордоном в Італії, Греції, Туреччині згідно з угодами підписаними з міжнародними компаніями.

Після завершення програми випускник може працювати на різних підприємствах (крафтові підприємства з випуску харчової продукції; виробничі підприємства закладів індустрії гостинності, готельно-ресторанні комплекси, зелений туризм; підприємства з перероблення рослинної та тваринної сировини; виробництва м’ясних, рибних, молочних, хлібобулочних та кондитерських виробів, напоїв та продуктів бродіння; транснаціональні корпорації; органи державного управління; або організація власного бізнесу) за видами професійної діяльності на таких посадах: інженер-технолог підприємств харчової промисловості; технологічний директор підприємства; R&D Engineer Researcher; менеджер з контролю якості харчових продуктів підприємств харчової промисловості; шеф кухар (су-шеф) закладу ресторанного господарства; завідувач виробництва на підприємствах харчової промисловості.

Нижче перелічений список предметів НМТ та їх коефіцієнти, необхідні для вступу на цю освітню програму на основі диплому про середню освіту або для отримання другої вищої освіти. Мінімальний бал предмету з НМТ — 100.
x0.2Історія України
x0.5Математика
x0.3Українська мова
x0.3Іноземна мова (на вибір)
x0.2Біологія (на вибір)
x0.2Географія (на вибір)
x0.2Українська література (на вибір)
x0.5Фізика (на вибір)
x0.5Хімія (на вибір)
Наступний крок
Обрали цю освітню програму?
Вітаємо!
Завантажуй PDF-картку
Щоб тобі було простіше заповнити заявку на ЄДЕБО, ми сформували картку відомостей по твоїй освітній програмі. Все що тобі треба - завантажити її та покроково заповнити всі поля. Успіхів!
Картка відомостей
Заклад освіти
Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна
Назва конкурсної пропозиції
Крафтові харчові технології в ресторанному бізнесі
Освітній ступінь(рівень)
Бакалавр
Форма здобуття освіти
Денна
Курс зарахування
1 курс
Спеціальність та код
181 Харчові технології
Освітні програми
Крафтові харчові технології в ресторанному бізнесі
Структурний підрозділ
Навчально-науковий інститут «Каразінський інститут міжнародних відносин та туристичного бізнесу»
Структурний підрозділ

Навчально-науковий інститут «Каразінський інститут міжнародних відносин та туристичного бізнесу»

Сайт підрозділу
доцент
Віталій Миколайович
Червоний
доцент
Телефон приймальної комісії:
Адреса підрозділу приймальної комісії:
майдан Свободи 6, північний корпус, ауд. 262а
Електронна пошта приймальної комісії: