Освітня програма № 015.37

Професійна освіта (Харчові технології)

Освітній рівень бакалавра

Головні цифри програми

18000 грн
Вартість навчання за рік
100
Мінімальний прохідний бал
45 осіб
Ліцензійний обсяг
240 ECTS
Кредитів
до 22
Бюджетних місць
4 роки
Термін навчання

Програма підготовки

Програма забезпечує підготовку фахівців, здатних здійснювати освітню діяльність із професійної підготовки технічних фахівців, кваліфікованих робітників і підприємств, установ та організацій галузі, пов’язаних з аграрним виробництвом, переробкою сільськогосподарської продукції та харчовими технологіями.

Ця програма спрямована на підвищення престижу професійної освіти та навчання, підготовку кваліфікованих кадрів за професіями аграрної і переробної галузі, сфери обслуговування і торгівлі.

Метою освітньої програми є підготовка фахівців, здатних здійснювати освітню діяльність із професійної підготовки технічних фахівців, кваліфікованих робітників і працівників сфери послуг, підприємств, установ та організацій у галузях освіти, аграрного виробництва, переробки продукції та харчових технологій, формування готовності до самоосвіти та професійного самовдосконалення впродовж життя.

Освітня програма дає можливість оволодіти знаннями та компетентностями в сфері професійної освіти, фундаментальних дисциплін харчового профілю, сучасних технологій виробництва на підприємствах харчової галузі з акцентом на творче мислення та практичні вміння, дослідження, розробки та впровадження інноваційних технологій.

Перевага програми полягає в тому, що вона поєднує такі аспекти підготовки фахівців:

  • психолого-педагогічну підготовку; 
  • інженерну (технологічну) підготовку у галузі аграрного виробництва, переробки продукції та харчових технологій;
  • практичну підготовку до освітньої діяльності в закладах професійної (професійно-технічної) освіти та на підприємствах харчової галузі;
  • створення мотиваційних умов для продовження навчання за визначеною освітньо-професійною програмою другого рівня вищої освіти (магістр).

Перспективи працевлаштування

Після завершення програми випускник може продовжити навчання в магістратурі, а також працювати за видами професійної діяльності на посадах:

  • фахівця з галузі харчової та переробної промисловості;
  • фахівця з технології харчування (інженер-технолог підприємств харчової промисловості);
  • фахівця сфери обслуговування населення (заклади громадського харчування: кафе, бари, ресторани, їдальні);
  • викладача загально професійних та професійно практичних дисциплін.
Нижче перелічений список предметів НМТ та їх коефіцієнти, необхідні для вступу на цю освітню програму на основі диплому про середню освіту або для отримання другої вищої освіти. Мінімальний бал предмету з НМТ — 100.
x0.25Історія України
x0.4Математика
x0.35Українська мова
x0.3Іноземна мова (на вибір)
x0.3Біологія (на вибір)
x0.25Географія (на вибір)
x0.2Українська література (на вибір)
x0.3Фізика (на вибір)
x0.3Хімія (на вибір)
Наступний крок
Обрали цю освітню програму?
Вітаємо!
Завантажуй PDF-картку
Щоб тобі було простіше заповнити заявку на ЄДЕБО, ми сформували картку відомостей по твоїй освітній програмі. Все що тобі треба - завантажити її та покроково заповнити всі поля. Успіхів!
Картка відомостей
Заклад освіти
Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна
Назва конкурсної пропозиції
Професійна освіта (Харчові технології)
Освітній ступінь(рівень)
Бакалавр
Форма здобуття освіти
Денна
Курс зарахування
1 курс
Спеціальність та код
015.37 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)
Освітні програми
Професійна освіта (Харчові технології)
Структурний підрозділ
Навчально-науковий інститут «Українська інженерно-педагогічна академія»
Структурний підрозділ

Навчально-науковий інститут «Українська інженерно-педагогічна академія»

Сайт підрозділу
директор
Денис Володимирович
Коваленко
доктор педагогічних наук, професор
Телефон приймальної комісії:
Адреса підрозділу приймальної комісії:
вул. Університетська, 16
Електронна пошта приймальної комісії: