Каразінський
університет
Освітня програма № 181

Ресторанні технології

Освітній рівень бакалавра

Головні цифри програми

23000 грн
Вартість навчання за рік
100
Мінімальний прохідний бал
40 осіб
Ліцензійний обсяг
240 ECTS
Кредитів
до 7
Бюджетних місць
4 роки
Термін навчання
4 роки
Термін навчання
10000 грн
Вартість навчання за рік
до 0
Бюджетних місць
10 осіб
Ліцензійний обсяг
240 ECTS
Кредитів
100
Мінімальний прохідний бал

Програма підготовки

Ця освітня програма передбачає підготовку висококваліфікованих фахівців у галузі розроблення інноваційних та удосконалення відомих технологій харчових продуктів, а також їх впровадження у заклади ресторанного господарства.

Галузь професійної діяльності випускників програми «Ресторанні технології» рівня бакалавр охоплює:

  • технологію ресторанної продукції та технологію харчових виробництв: розробка нових і вдосконалення відомих технологій харчової продукції поліпшеної якості для впровадження в заклади ресторанного господарства та харчові підприємства, аналіз якості харчової продукції;
  • організацію виробництва й обслуговування в закладах ресторанного господарства: визначення виробничої програми закладів ресторанного господарства, планування завантаження підприємства, проєктування технологічних ліній та підбір устаткування для них, визначення площ приміщень та необхідної кількості працівників, визначення ефективних форм обслуговування споживачів;
  • методи контролю якості харчової продукції: застосування фізичних, хімічних та органолептичних методів визначення якості сировини, напівфабрикатів і готової харчової продукції;
  • основи санітарії та гігієни харчової продукції: розроблення та впровадження в заклади ресторанного господарства системи документообігу для забезпечення належного рівня безпечності харчової продукції;
  • проєктування закладів ресторанного господарства: обґрунтування та реалізація проєктів нових і модернізація існуючих закладів ресторанного господарства.

У ході навчання за освітньою програмою «Ресторанні технології» здобувачі освіти рівня бакалавр мають змогу отримати фундаментальну підготовку та засвоїти знання з природничих (харчова хімія, математичні та графічні основи галузевого знання) і гуманітарних дисциплін (історичні та соціально-політичні студії, філософсько-українознавчі студії, технології особистісного зростання та навчання), інформаційних систем і технологій в готельному та ресторанному бізнесі, теоретико-прикладних основ права, менеджменту і маркетингу закладів ресторанного господарства, а також командоутворення і технологій командної роботи, моделювання фінансово-господарської діяльності закладів ресторанного господарства та основ нутриціології. Особливістю програми є вивчення іноземної мови протягом усього періоду навчання, а також проходження виробничої практики у вітчизняних і закордонних закладах ресторанного господарства.

Основними місцями працевлаштування випускників освітньої програми «Ресторанні технології» є вітчизняні та закордонні заклади ресторанного господарства, готельні та санаторно-курортні комплекси, харчові підприємства, лабораторії якості харчової продукції та інші установи, діяльність яких пов’язана із розробленням та удосконаленням технологій харчової продукції, виробництвом і реалізацією споживачам харчової продукції, аналізом її якості та безпечності.

Нижче перелічений список предметів НМТ та їх коефіцієнти, необхідні для вступу на цю освітню програму на основі диплому про середню освіту або для отримання другої вищої освіти. Мінімальний бал предмету з НМТ — 100.
x0.2Історія України
x0.5Математика
x0.3Українська мова
x0.3Іноземна мова (на вибір)
x0.2Біологія (на вибір)
x0.2Географія (на вибір)
x0.2Українська література (на вибір)
x0.5Фізика (на вибір)
x0.5Хімія (на вибір)
Наступний крок
Обрали цю освітню програму?
Вітаємо!
Завантажуй PDF-картку
Щоб тобі було простіше заповнити заявку на ЄДЕБО, ми сформували картку відомостей по твоїй освітній програмі. Все що тобі треба - завантажити її та покроково заповнити всі поля. Успіхів!
Картка відомостей
Заклад освіти
Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна
Назва конкурсної пропозиції
Ресторанні технології
Освітній ступінь(рівень)
Бакалавр
Форма здобуття освіти
Денна
Курс зарахування
1 курс
Спеціальність та код
181 Харчові технології
Освітні програми
Ресторанні технології
Структурний підрозділ
Навчально-науковий інститут «Українська інженерно-педагогічна академія»
Структурний підрозділ

Навчально-науковий інститут «Українська інженерно-педагогічна академія»

Сайт підрозділу
директор
Денис Володимирович
Коваленко
доктор педагогічних наук, професор
Телефон приймальної комісії:
Адреса підрозділу приймальної комісії:
вул. Університетська, 16
Електронна пошта приймальної комісії: