Ця освітня програма передбачає підготовку висококваліфікованих фахівців у галузі розроблення інноваційних та удосконалення відомих технологій харчових продуктів, а також їх впровадження у заклади ресторанного господарства.
Галузь професійної діяльності випускників програми «Ресторанні технології» рівня бакалавр охоплює:
У ході навчання за освітньою програмою «Ресторанні технології» здобувачі освіти рівня бакалавр мають змогу отримати фундаментальну підготовку та засвоїти знання з природничих (харчова хімія, математичні та графічні основи галузевого знання) і гуманітарних дисциплін (історичні та соціально-політичні студії, філософсько-українознавчі студії, технології особистісного зростання та навчання), інформаційних систем і технологій в готельному та ресторанному бізнесі, теоретико-прикладних основ права, менеджменту і маркетингу закладів ресторанного господарства, а також командоутворення і технологій командної роботи, моделювання фінансово-господарської діяльності закладів ресторанного господарства та основ нутриціології. Особливістю програми є вивчення іноземної мови протягом усього періоду навчання, а також проходження виробничої практики у вітчизняних і закордонних закладах ресторанного господарства.
Основними місцями працевлаштування випускників освітньої програми «Ресторанні технології» є вітчизняні та закордонні заклади ресторанного господарства, готельні та санаторно-курортні комплекси, харчові підприємства, лабораторії якості харчової продукції та інші установи, діяльність яких пов’язана із розробленням та удосконаленням технологій харчової продукції, виробництвом і реалізацією споживачам харчової продукції, аналізом її якості та безпечності.