«Ресторанні технології» – освітня програма спеціальності 181 «Харчові технології», що передбачає підготовку висококваліфікованих фахівців у галузі розроблення інноваційних та удосконалення відомих технологій харчових продуктів, а також їх впровадження у заклади ресторанного господарства.
Область професійної діяльності випускників програми «Ресторанні технології» рівня магістр включає:
У ході навчання за освітньою програмою «Ресторанні технології» здобувачі освіти рівня магістр мають змогу отримати фундаментальну підготовку та засвоїти знання з методології та організації наукових досліджень, статистичного аналізу та презентації наукових даних, вибору технологічного та лабораторного устаткування для успішного функціонування закладів ресторанного господарства, іноземної мови для здійснення фахової діяльності. Особливістю програми є проходження переддипломної практики у вітчизняних і закордонних закладах ресторанного господарства.
Основними місцями працевлаштування випускників освітньої програми «Ресторанні технології» є вітчизняні та закордонні заклади ресторанного господарства, готельні та санаторно-курортні комплекси, харчові підприємства, лабораторії якості харчової продукції та інші установи, діяльність яких пов’язана із розробленням та удосконаленням технологій харчової продукції, виробництвом і реалізацією споживачам харчової продукції, аналізом її якості та безпечності.