За програмою «Харчова хімія, експертиза та якість харчової продукції» відбувається підготовка фахівців, які на основі знань основних законів хімії, властивостей хімічних елементів та їх сполук, сучасних методів синтезу та аналізу матеріалів, теоретичних основ, основних понять та задач здорового харчування, експертизи та якості харчової продукції, а також відповідних законодавчих документів та нормативних актів, вміють проводити експертизи різних видів харчових продуктів та харчової сировини, трактувати їх результати та процесуально грамотно складати висновок експерта щодо безпеки харчових продуктів та вірно підбирати раціон здорового харчування для різних верств населення з урахуванням їх вікових особливостей та фізіології людини.
Професійна діяльність спрямована в галузі хімічних досліджень.
Основні професії, за якими можуть працювати випускники:
- код 2113.1 — молодший науковий співробітник, науковий співробітник, науковий співробітник-консультант;
- код 2113.2 — хімік, хімік-аналітик;
- код 2146.2 — інженер-хімік;
- код 2149.2 — інженер-лаборант
- код 2411.2 — аудитор систем харчової безпеки;
- код 35— фахівці у галузі харчової та переробної промисловості;
- код 357 — фахівці з технології харчування.
Під час навчання обов’язкове проходження виробничої практики на підприємствах харчової промисловості.