Ця програма спрямована на підвищення престижу професійної освіти та навчання, підготовку кваліфікованих кадрів за професіями аграрної і переробної галузі, сфери обслуговування і торгівлі.
Метою освітньої програми є підготовка фахівців, здатних здійснювати освітню діяльність із професійної підготовки технічних фахівців, кваліфікованих робітників і працівників сфери послуг, підприємств, установ та організацій у галузях освіти, аграрного виробництва, переробки продукції та харчових технологій, формування готовності до самоосвіти та професійного самовдосконалення впродовж життя.
Освітня програма дає можливість опанувати знання та компетентності у сфері професійної освіти, фундаментальних дисциплін харчового профілю, сучасних технологій виробництва на підприємствах харчової галузі з акцентом на творче мислення та практичні вміння, дослідження, розробки та впровадження інноваційних технологій.
Перевага програми полягає в тому, що вона поєднує такі аспекти підготовки фахівців:
- психолого-педагогічну підготовку;
- інженерну (технологічну) підготовку у галузі аграрного виробництва, переробки продукції та харчових технологій;
- практичну підготовку до освітньої діяльності в закладах професійної (професійно-технічної) освіти та на підприємствах харчової галузі;
- створення мотиваційних умов для продовження навчання за визначеною освітньо-професійною програмою другого рівня вищої освіти (магістр).
Перспективи працевлаштування
Після завершення програми випускник може продовжити навчання в магістратурі, а також працювати за видами професійної діяльності на посадах:
- фахівця з галузі харчової та переробної промисловості;
- фахівця з технології харчування (інженер-технолог підприємств харчової промисловості);
- фахівця сфери обслуговування населення (заклади громадського харчування: кафе, бари, ресторани, їдальні);
- викладача загально професійних та професійно практичних дисциплін.