Навчальний процес (окрім гуманітарної та соціально-економічної підготовки) має чотири основні напрями професійної та практичної підготовки, гармонійне поєднання яких забезпечує високу кваліфікацію майбутнього фахівця з готельно-ресторанної справи, а саме містить:
- підготовку з економіки та менеджменту;
- підготовку з новітніх технологій ведення готельно-ресторанного бізнесу;
- підготовку у сфері інноваційних технологій готельно-ресторанної справи;
- мовну підготовку.
Серед переваг навчання за програмою є:
- диплом європейського зразка;
- студентоцентроване навчання та визнання неформальної освіти;
- практичний досвід викладачів у готельно-ресторанній індустрії;
- залучення фахівців галузі та представників бізнесу (спікерів) до освітнього процесу;
- вільне обрання дисциплін з широкого каталогу університету (25% обсягу програми);
- поглиблене вивчення іноземних мов;
- високий рівень знань в галузі сучасних інформаційних систем та технологій в індустрії гостинності (SERVIO, AMADEUS, GALILEO, SABRE);
- співпраця з університетами-партнерами за програмами академічного обміну студентів (3-6 місяців навчання за кордоном зі стипендією) в рамках програми Ерасмус+ (Німеччина, Греція);
- можливість проходження закордонних літніх практик та стажувань на горельно-ресторанних підприємствах Італії, Греції, Туреччини;
- участь у міжнародних та всеукраїнських конференціях, конкурсах, роботі студентського наукового товариства, в англійському клубі та «IRTB Hospitality school»;
- участь у міжнародних літніх школах з подальшою мобільністю за кордон.
Після завершення програми випускник може продовжити навчання в магістратурі, а також працювати за видами професійної діяльності на посадах менеджера в готельному та ресторанному господарстві; менеджера в санаторно-курортному господарстві; фахівця із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси тощо); фахівця з готельного обслуговування; фахівця з ресторанного обслуговування; наукового співробітника (рекреологія); фахівця з управління проєктами та програмами у сфері матеріального і нематеріального виробництва; фахівця-аналітика з дослідження товарного ринку; фахівця з організації дозвілля, організатора туристичної та готельної діяльності та інших первинних посадах.