Предметом вивчення є процес управління та впровадження інновацій на підприємствах сфери обслуговування, зокрема готельних, ресторанних та санаторно-курортних комплексів, підприємств spa-wellness індустрії, підприємств розваг, відпочинку, лікувально-оздоровчого напряму тощо.
Магістри з готельно-ресторанної справи можуть працювати на наступних посадах:
- генеральний директор (керівник) готельного або туристичного підприємства (туристичного готелю, конгрес-готелю, курортного готелю, пансіонату, спортивно-оздоровчого комплексу, бази відпочинку, санаторію тощо);
- топ-менеджер закладу готельно-ресторанного господарства;
- готельєр;
- ресторатор;
- керівник структурного підрозділу підприємства готельного господарства (відділу фінансів, маркетингу, логістики, по роботі з персоналом тощо);
- спеціаліст з адміністративної роботи (головний адміністратор служби прийому та розміщення у готелі, менеджер, адміністратор);
- керівник (провідний фахівець) зі сфери гостинності та туризму у державних органах та органах місцевого самоврядування;
- викладач навчального закладу.